כיצד בונים קיר תומך

כיצד בונים קיר תומך
אנשים מהשורה המגיעים לקנות נכס לצורך מגורים או אפילו השקעה לטווח ארוך בתור נדל"ן, אינם מודעים לכל תהליך הקמת המבנה והפרטים הטכניים הכרוכים בכך. תפקיד זה שמור לאנשי מקצוע וכאלו העובדים ומתמצאים בתחום הבניין, ההנדסה האזרחית והנדסת הבניין. מתוקף תפקידם, יחד עם אנשי מקצוע נוספים כגון האדריכל או שמאי לדאוג לכך שהמבנה שיוקם יעמוד בכל הסטנדרטים הנדרשים ויהיה בטיחותי לשימוש לארוך זמן. חלק מהאלמנטים האלו אינם בולטים לעין לא מקצועית כאשר בוחנים את המבנה עצמו, כגון השימוש באלמנטים כגון קיר תומך, המשמש למטרה מסויימת מאוד.

מטרתו של קיר תומך

ישנם מספר סוגים של קיר תומך, כאשר המטרה לשמה הוא נועד היא זהה: מניעת תזוזת אדמה הסמוכה למקום בו מקימים את הקיר, על מנת לאבטח את שאר המבנה. השימוש בהם קיים לא רק לצורך בניינים או מבני מגורים, אלא גם לצורך הקמת מבנים כגון גשרים, במקומות בהם יש חשש כי לחץ הקרקע כלפי המבנה ההנדסי יגרום לירידה ביציבות שלו לאורך זמן. הסוגים השונים הקיימים לצורך הקמת קיר תומך הם קירות כובד שבהם משקל הקיר עצמו אמור למנוע את תזוזת הקרקע, קירות דקים בהם הצורה הגיאומטרית תורמת לביצוע פעולת התמיכה וקירות שיגומים בהם עומק החדרת הקיר הוא היתרון. קיר מסוג כזה משמש בעצם בתור גדר העשויה מחלקים רבים בצורת כלונסאות, והחדרתם לעומק האדמה מייצב אותה ומונע תזוזה. שיטות נוספות לצורך הקמת קיר תומך הם שילוב של בטון טרום, כאשר בקיר תומך זה נעשה שימוש גם בכבלי פלדה על מנת ליצור מתחם אדמה יציב או לחילופין שילוב בעוגנים יחד עם קיר תומך.

קיר תומך בין שכנים

הצורה הנפוצה והמוכרת ביותר של קיר תומך היא כזה הנבנה בין שני בתי שכנים צמודים, אשר גובה מפלס הקרקע בניהם משמעותי מספיק על מנת לתכנן מבנה שיעצור את תזוזת האדמה במשך הזמן. היות ומדובר במבנה הנדסי לכל דבר ועניין, יש צורך באישור מהנדס על מנת להקים קיר תומך, וכאשר מדובר בקיר מעל גובה של 2 מ' יש צורך באישור מיוחד.



ליעוץ ופרטים נוספים צרו קשר
שם:
טלפון:
דוא"ל:
עמוד הבית >> מאמרים >> כיצד בונים קיר תומך
יעדים הנדסה אזרחית בע"מ - מעניקה שירותי בדק בית, ביקורת מבנים וגם ליקויי בניה. יעדים הנדסה אזרחית בע"מ הינה מהחברות בדק בית הותיקות והמקצועיות בתחום של בדק בית וביקורת לליקויי בנייה.
you tuble google plus twitter facebook