איתור רטיבות ברצפה

איתור רטיבות ברצפה

איך מאתרים רטיבות ברצפה ומהן דרכי הטיפול ברטיבות?

רטיבות ברצפה יכולה להתרחש ממגוון סיבות, הדרך היחידה לאתר את סיבת הנזילה היא על ידי בחינה מקצועית של האזור על ידי מהנדס בניין המתמחה בבדק בית, איתור נזילות ובעיות איטום. הבדיקה נעשית ויזואלית ועל ידי שימוש במכשור טרמי המאפשר לראות הפרשי טמפרטורה בעומק הרצפה והקירות. שלא כבעבר, אין כל צורך לפרק את הריצוף על מנת לאבחן את מקור הרטיבות. לאחר ביצוע הבדיקות המהנדס יוכל להמליץ על דרכי טיפול בהתאם לסיבת הבעיה, חומרתה, הנזק שנגרם וכמובן לאור ניסיונו המקצועי.

הסיבות להיווצרותה של רטיבות ברצפה ודרכי הטיפול

נזילה/פיצוץ בצינור מים

אחת הסיבות הנפוצות ביותר להיווצרות רטיבות ברצפה היא נזילה מצנרת המים. צנרת תקולה העוברת תחת הריצוף תרטיב את שכבת החול ותגרום לרטיבות ברצפה ואף בקירות. למעשה, רטיבות בקירות הבית יכולה להיות סימן דווקא לנזילה ברצפה. מים יכולים לנדוד בשכבת החול תחת הריצוף ולהגיע לקירות (רטיבות קפילארית) ממרחק רב. המים יטפסו עד לגובה של כמה עשרות סנטימטרים.
דרכי טיפול: לאחר אבחון אזור הנזילה ובהתאם לחומרתה יש לטפל בצינור התקול. במקרה זה אין מנוס מלפרק את הריצוף ולהחליף את הצינור.

מים כלואים

כאשר שכבת החול תחת הריצוף לא התייבשה כראוי לפני הנחת הריצוף עצמו המים יישארו כלואים ולא יתייבשו במשך חודשים ואף שנים. התופעה מתרחשת לרוב בשל התרשלות או חוסר מודעות של קבלן הבנייה או הריצוף.
דרכי טיפול: ניתן להמתין לייבוש המים באופן טבעי אך במידה ומדובר בכמות משמעותית של מים הדבר יגרום לפגיעה באיכות החיים בבית (רטיבות, עובש) ועשוי אף לגרום לפגיעה בתשתיות. הפתרון האפקטיבי ביותר הוא החלפת שכבת החול. החיסרון בפתרון זה הוא עלותו, מורכבותו ומשך הזמן הדרוש לכך. פתרונות נוספים כוללים שימוש בייבשנים או מכונת קיטור המייבשת את החול (לאחר קדיחה של חורים בריצוף). ההחלטה תתבצע לאחר המלצה של בודק מוסמך ולאור שיקולי עלות-תועלת וזמן.

מים העוברים מן החוץ אל הפנים

תופעה נפוצה בעיקר בבתים צמודי קרקע ודירות עם מרפסות. בבתים פרטיים יש לבצע איטום של קירות חיצוניים הבאים במגע עם הקרקע. כאשר איטום זה לא נעשה כראוי או סובל מבלאי מים יחלחלו מן הקרקע דרך הקיר ויכולים להגיע גם לשכבת החול תחת הריצוף. תופעה דומה מתרחשת במרפסות בהן לא נעשה איטום נכון או נעשה איטום רשלני. המים ינדדו מן המרפסת אל תוך הבית.
דרכי טיפול: שכבר איטום בקירות חיצוניים בבתים צמודי קרקע יש לחדש. נעשית חפירה סמוך לקיר וחשיפה של האזור ושיקום שכבת האיטום. במרפסות יש לחדש את האיטום, אם המרפסת מרוצפת לרוב אין מנוס מהרמת הריצוף, החלפת שכבת האיטום והחול הרטוב בחול יבש. יש לציין כי כל אזור בתוך הבית אליו הגיעו מים יש לייבש (כפי שמייבשים מים כלואים).

איטום לקוי של רצפות

סיבה נוספת אך פחות נפוצה להיווצרותה של רטיבות ברצפה היא איטום לקוי של רצפות הבית. רצפות הבית עצמן אטומות כמעט ב-100% מפני חדירה של מים, את הרווחים בין המרצפות אוטמים בחומר אקרילי או אפוקסי ('רובה') שאינו מאפשר גם הוא חדירה של מים אל שכבת החול תחת הריצוף. במידה והאטימה נעשתה בחומר שאינו איכותי, לא נעשית כראוי, לא יובשה היטב או התבלתה עם הזמן שטיפת הרצפה במים תגרום לחדירה שלהם תחת הריצוף.
דרכי טיפול: כמו במקרים אחרים בהם החול תחת הריצוף נרטב יש לדאוג לייבוש מלא בין אם על ידי החלפתו או בשיטות אחרות. יש לאטום מחדש את הריצוף או להחליפו לחלוטין (תלוי במידת הנזק).



ליעוץ ופרטים נוספים צרו קשר
שם:
טלפון:
דוא"ל:
עמוד הבית >> איתור רטיבות ברצפה
יעדים הנדסה אזרחית בע"מ - מעניקה שירותי בדק בית, ביקורת מבנים וגם ליקויי בניה. יעדים הנדסה אזרחית בע"מ הינה מהחברות בדק בית הותיקות והמקצועיות בתחום של בדק בית וביקורת לליקויי בנייה.
you tuble google plus twitter facebook